Old Artweaver 5.5 crashes when loading

Here everybody can post his questions/problems with Artweaver.
Benutzeravatar
newyorkmovie
Beiträge: 34
Registriert: Mo Okt 06, 2008 3:47 pm

Old Artweaver 5.5 crashes when loading

Beitragvon newyorkmovie » Mo Feb 28, 2011 12:59 am

I was trying to import a few brushes from 1.23 into version 5.5. of Artweaver. In 1.23 Preset manager-> export-> save as .pbv; open up ver. 5.5, import-> select .pbv file. This worked fine at first, where I could see the captured image in the brush menu. I also happened to make a second copy of this brush by repeating the process. I then deleted the copy at which point Artweaver 5.5 crashed. Now when I try and load it up again, it hangs, giving an error message. I have tried un-installing and re-installing, but the results are the same. I suspect the re-installed version is still taking data from somewhere on the PC as opposed to creating a brand new entry. Is there anything I can do to get it working again?

Edit: I can load the Artweaver Portable.exe file without any problems.
Dateianhänge
awcrash.PNG
awcrash.PNG (82.36 KiB) 6032 mal betrachtet

Benutzeravatar
Boris Eyrich
Site Admin
Beiträge: 1654
Registriert: Mo Nov 01, 2004 2:59 pm
Kontaktdaten:

Re: Old Artweaver 5.5 crashes when loading

Beitragvon Boris Eyrich » Mo Feb 28, 2011 6:22 pm

Mmm, looks like that the brush cache is somehow corrupt. Please delete the following file and try again to start Artweaver:

C:\Document and Settings\<Your Username>\Application Data\Artweaver\0.5\Brush Settings Cache

or for Windows Vista and 7:

C:\Users\<You Username>\AppData\Roaming\Artweaver\0.5\Brush Settings Cache

Benutzeravatar
newyorkmovie
Beiträge: 34
Registriert: Mo Okt 06, 2008 3:47 pm

Re: Old Artweaver 5.5 crashes when loading

Beitragvon newyorkmovie » Sa Mär 05, 2011 5:00 am

Thanks for the reply, Boris. Unfortunately after following your instructions the problem still remains.

Benutzeravatar
Boris Eyrich
Site Admin
Beiträge: 1654
Registriert: Mo Nov 01, 2004 2:59 pm
Kontaktdaten:

Re: Old Artweaver 5.5 crashes when loading

Beitragvon Boris Eyrich » Mo Mär 07, 2011 9:02 am

In this case there must be a brush xml file which makes Artweaver 0.5 crashing.

Please try to delete the folder !Acrylics! from the Artweaver profile folder:

C:\Document and Settings\<Your Username>\Application Data\Artweaver\0.5\Brushes

or for Windows Vista and 7:

C:\Users\<You Username>\AppData\Roaming\Artweaver\0.5\Brushes

Benutzeravatar
newyorkmovie
Beiträge: 34
Registriert: Mo Okt 06, 2008 3:47 pm

Re: Old Artweaver 5.5 crashes when loading

Beitragvon newyorkmovie » Do Mär 10, 2011 12:26 am

I'm still having problems. I've also tried deleting the !Arcylics! folder from other versions of Artweaver.

Benutzeravatar
Boris Eyrich
Site Admin
Beiträge: 1654
Registriert: Mo Nov 01, 2004 2:59 pm
Kontaktdaten:

Re: Old Artweaver 5.5 crashes when loading

Beitragvon Boris Eyrich » So Mär 13, 2011 9:32 pm

Ok, please rename the Artweaver Brushes folder in the profile directory to _Brushes. Is Artweaver afterwards starting? Also please delete again the Brush Settings Cache file just to be sure.

Benutzeravatar
newyorkmovie
Beiträge: 34
Registriert: Mo Okt 06, 2008 3:47 pm

Re: Old Artweaver 5.5 crashes when loading

Beitragvon newyorkmovie » Mi Mär 16, 2011 1:21 pm

Followed instructions, and there's still no change. Thanks again.

Benutzeravatar
Boris Eyrich
Site Admin
Beiträge: 1654
Registriert: Mo Nov 01, 2004 2:59 pm
Kontaktdaten:

Re: Old Artweaver 5.5 crashes when loading

Beitragvon Boris Eyrich » Mo Mär 21, 2011 10:06 am

Mmm, please look if there are any folder with ! signs in the Artweaver brushes directory:

C:\Program Files\Artweaver 0.5\Standard\Brushes

If so, move them temporary out of this directory and check if Artweaver is now starting.


Zurück zu „Discussion about Artweaver“

Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 1 Gast