.ABR brushes problem

Here everybody can post his questions/problems with Artweaver.
Imago
Beiträge: 6
Registriert: Fr Mär 26, 2010 11:38 am

.ABR brushes problem

Beitragvon Imago » Fr Jun 18, 2010 5:57 pm

I can't import .ABR brushes in 1.2 version.
How can I solve?

Benutzeravatar
Boris Eyrich
Site Admin
Beiträge: 1672
Registriert: Mo Nov 01, 2004 2:59 pm
Kontaktdaten:

Re: .ABR brushes problem

Beitragvon Boris Eyrich » Do Jun 24, 2010 8:29 pm

You can import ABR brushes via the preset manager and using the import command.

SUSANS
Beiträge: 3
Registriert: Mo Jul 12, 2010 4:17 pm

Re: .ABR brushes problem

Beitragvon SUSANS » Mo Jul 12, 2010 4:28 pm

Hello Boris...

I tried using the preset manager to import photoshop brushes, via preset manager then import, it seems not to work.

What happens is i click import then it appears with a file dialog when i select the .abr file it brings up another dialog saying...

Error - > "Cannot create or modify the directory + "brush name".

if i click ok on that error dialog it then says....

Error - > "The variant can't be created"

if i click ok on that i go back to the first error, and it says in a loop, i have to use task manager to shut it down.

I am using windows 7, i tried running it as "administrator", still the same problem.

I also tried it with the uac off and it still gives this problem.

I tried this with about 5-6 different .abr files and they all do the same, using 1.2, Any idea's as to how to over come this?

So far i really like the program, but i really need to be able to get brushes working to really evaluate it.

Thank you.

NB
http://www.brusheezy.com/Brushes/3864-Shabby-Shapes
http://www.brusheezy.com/Brushes/1374-H ... le-Brushes

Benutzeravatar
Boris Eyrich
Site Admin
Beiträge: 1672
Registriert: Mo Nov 01, 2004 2:59 pm
Kontaktdaten:

Re: .ABR brushes problem

Beitragvon Boris Eyrich » Mo Jul 12, 2010 11:10 pm

I've tried to reproduce the error with some sample abr brushes but without success. If Artweaver is not able to create a folder/file mostly the disk is full or the filename is invalid.

Can you please check if you have enough space left on the disk where your user profile is located (mostly the c: drive).

You can also try to delete the Artweaver preset preview cache:
C:\Users\<Your user name>\AppData\Roaming\Artweaver\1.0\Preset Preview Cache

If the error still appears does Artweaver offer you to send an error report or is there just a simple error message displayed?

SUSANS
Beiträge: 3
Registriert: Mo Jul 12, 2010 4:17 pm

Re: .ABR brushes problem

Beitragvon SUSANS » Di Jul 13, 2010 3:04 am

Hello Boris

1) there is 30GB free on the c: drive, which is where everything is.

2) I deleted that Preset Preview Cache

3) The error messages still appear.
1st ) Error - > "Cannot create or modify the directory Designfruit_Shabby_Shapes. (click ok)
2nd) Error - > "The variant can't be created" (click ok returns to to 1st error message)

This was tried again by me right now with the Designfruit_Shabby_Shapes brush from http://www.brusheezy.com/Brushes/3864-Shabby-Shapes


Then I renamed in explorer the Designfruit_Shabby_Shapes.abr to ABC.abr

exactly the same errors happen as posted in 3)

Running win7 with the latest 1.2 version.


The only way to exit the 3) loop, is to open task manager, and use 'end process', killing artweaver.

Boris...where is it supposed to create the directory, maybe i can try creating it by hand.??

Benutzeravatar
Boris Eyrich
Site Admin
Beiträge: 1672
Registriert: Mo Nov 01, 2004 2:59 pm
Kontaktdaten:

Re: .ABR brushes problem

Beitragvon Boris Eyrich » Di Jul 13, 2010 9:11 am

OK after playing around with abr import I think I've found the cause of the problem. It seems that Artweaver is not able to create a special directory and thus the error shows up. I will improve the directory creation with the next update of Artweaver.

In the meantime it should be enough to create the following directory. Afterwards the import should work:
C:\Users\<Your user name>\AppData\Roaming\Artweaver\1.0\Brushes

SUSANS
Beiträge: 3
Registriert: Mo Jul 12, 2010 4:17 pm

Re: .ABR brushes problem

Beitragvon SUSANS » Di Jul 13, 2010 2:11 pm

Hello Boris.

Yes that's it, it now imports brushes. Thank you for your time and assistance.

Obviously this makes the program much better :)

NatalieSmith01
Beiträge: 1
Registriert: Sa Jan 15, 2011 10:06 pm

Re: .ABR brushes problem

Beitragvon NatalieSmith01 » So Jan 16, 2011 9:05 am

C:\Users\<Your user name>\AppData\Roaming\Artweaver\1.0\Brushes
The import works fine. Your help is much obliged.

Merchant
Beiträge: 16
Registriert: Di Jun 19, 2012 6:05 pm

Re: .ABR brushes problem

Beitragvon Merchant » Di Jun 19, 2012 6:21 pm

Worked fine for me too. But thats a problem from the past now ;)


Zurück zu „Discussion about Artweaver“

Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 4 Gäste