Seite 1 von 1

Text Tool - missed dialoque window...

Verfasst: Mi Okt 21, 2009 7:14 pm
von Mankin
Hello.

I was very happy when I've seen new version of Artweaver bitmap editor. But it was very sad surprise when I've found there is missed the Text Tool dialoque window. And what is worst I cannot type the text with central european diacritics (áäčďéěíĺľňóôŕřšťúůýž). I think there is a problem with ANSII code chart or so, but I'm not expert. There is comparing of version 0.4 and 1.0 (maybe the screenshot explain you more than my horrible english):

Bild

Can you fix it?

THX

Re: Text Tool - missed dialoque window...

Verfasst: Do Okt 22, 2009 11:40 am
von Boris Eyrich
So this means that your not able to type in directly your text in Artweaver? There are always false chars displayed? Does changing the font for example to Arial change the behavior?

Re: Text Tool - missed dialoque window...

Verfasst: Do Okt 22, 2009 1:09 pm
von Mankin
Wrong chars: Yes, you are right. When I type directly in drawing, there are always wrong chars displayed (I mean for CE characters - Č - C+caron, Š - S+caron, Ĺ - L+acute, Ů - U+ring,...) . As I say maybe it is problem with ANSII chart. I have the same problem in Canvas X (vector editor by ACD System) - wrong displaying the central european characters, also in font which are localized to CE.
And yes, I tried more fonts then Times New Roman font...

Missed Text Tool: It was the plan to remove Text tool dialoque window? I hope not. It was very comfortable to type the text in text tool window and/or directly in drawing. Eh, as I see, there is still missing oppourtunity to align text (align left, right, center or so), am I right?

Re: Text Tool - missed dialoque window...

Verfasst: Sa Dez 19, 2009 3:10 pm
von Boris Eyrich
Can you please try Artweaver 1.1. There are some improvements regarding the text tool.

Re: Text Tool - missed dialoque window...

Verfasst: Sa Dez 19, 2009 4:30 pm
von Mankin
Unfortunately the same problem is also in version 1.1 :-(
Bild

Re: Text Tool - missed dialoque window...

Verfasst: Mi Dez 23, 2009 5:15 pm
von adiboo
I got the same problem with polish diacritical signs with all of fonts.

Please,please help.
screen.jpg


Adam Sondel (Artweaver Plus 1.1)

Re: Text Tool - missed dialoque window...

Verfasst: Mi Dez 30, 2009 9:40 am
von Boris Eyrich
I think I've found something why this is not working. Because of the huge changes to get this working, the fix will be available with a major update (1.2,1.3,...) and not a minor update (1.11,1.12,...) of Artweaver.

Re: Text Tool - missed dialoque window...

Verfasst: So Apr 11, 2010 12:29 pm
von seraulu1
adiboo hat geschrieben:I got the same problem with polish diacritical signs with all of fonts.

Please,please help.
screen.jpg


Adam Sondel (Artweaver Plus 1.1)



Thanks for the suggestion that's kind and helpful! how to hypnotize someone

Re: Text Tool - missed dialoque window...

Verfasst: Sa Sep 25, 2010 8:31 pm
von errorsys
Please, if possible, correct the problem described above in Artweaver free version - I still can't enter polish characters (codepage 1250).

Re: Text Tool - missed dialoque window...

Verfasst: Mi Mai 04, 2011 8:55 pm
von Mankin
Finally, my problem is fixed - tested in version 1.22. Thank you :D
Bild
Polish special characters are also available :wink:
Bild

Just one note: You cannot type these special characters directly to the image. Always use Text tool dialog window for typing!